Skip to main content

EXPOSITIE: “many-body problem”

3 FEBRUARI -> 31 MAART 2024
IN TRANSIT (perron Zwolle)

Kunstplatform LINK presenteert: Interventie en Artist Talk van Alexandra Hunts (1990, UA)

Kunstplatform LINK heeft voor het project MARKT:WAAG voor HanzeJaar2023 een reeks pop-up kunstbelevingen verzorgd tijdens de zaterdagmarkt in het centrum van Zwolle. De locatie waar deze pop-up kunstwerken werden getoond is recht voor het oude Waag-gebouw, op de hoek van de Voorstraat en de Luttekestraat. De Waag was in de tijd van de Hanze een belangrijk instrument bij het bepalen van de waarde van de goederen die de stad passeerden.

Eerdere interventies werden reeds ingevuld door Robert Roelink en Mingus Janssen, en komende zaterdag 3 februari tussen 11.00 en 15.00 uur zal kunstenares Alexandra Hunts op onconventionele wijze haar installatie “many-body problem” uit 2023 in het openbare gebied exposeren.

De kunstwerken van Alexandra laten zich op vele manieren lezen, en komen tot stand na diepgravend onderzoek naar een onderwerp, waarbij vaak complexe verschillen tussen sociale, historische en politieke verhalen bloot komen te liggen. De resultaten van dit onderzoek verwerkt zij op een prikkelende en verrassende manier in haar kunstwerken, geïnspireerd door haar obsessie voor het onderzoeken van materiaal, het beheersen van vaardigheden en het verkrijgen van informatie.

De titel van het kunstwerk  ‘many-body problem’  is een term die gebruikt wordt in de natuurkunde, en duidt op de complexiteit die ontstaat binnen systemen van op elkaar reagerende elementen; naarmate het aantal deeltjes toeneemt, wordt de beschrijving van hun collectieve gedrag steeds ingewikkelder.

Aansluitend op haar interventie zal Hunts een presentatie geven over haar kunstwerken, haar beroepspraktijk en haar inspiratiebronnen. Dit vindt plaats in het pand van kunstplatform LINK aan de Voorstraat 31 te Zwolle.

De toegang is gratis, de voertaal is Nederlands, aansluitend KunstCafé,  wees welkom!!!

Alexandra Hunts (1990, Lviv, UA) woont en werkt in Amsterdam, resident aan de Rijksakademie

Datum:                   zaterdag 3 februari 2024
Interventie:            Hoek Voorstraat en Luttekestraat      11.00-15.00 uur
Artist talk:              Voorstraat 31 te Zwolle                       16.30 uur
IN TRANSIT:           Perron Zwolle  van 3 feb >31 maart 2024

www.alexandrahunts.com

ALEXANDRA HUNTS

Atelier:     Amsterdam