Skip to main content

Vergeet je NS-pas niet! Je hebt toegang nodig tot het station om bij IN TRANSIT op het perron te komen.

TOEGANG GRATIS

ARTIST TALK
16 MEI 19:30 > Voorstraat 31

AFGESLOTEN

Ter afsluiting van de expositie SELF/HARMONIUM, nodigt L I N K je uit voor een artist talk door de kunstenares Nika Schmitt. Op deze avond zal Nika dieper ingaan op haar creatieve proces en kunstpraktijk, waarbij ze haar inspiratiebronnen en drijfveren toelicht. Wees welkom, toegang gratis!

Dinsdag 16 Mei om 19:30 op onze hoofdlocatie aan de Voorstraat 31.

Laat je weten of je komt? Meld je aan via dit facebook-event of stuur een mailtje naar info@l-i-n-k.nl

NIKA SCHMITT (1992) is in Luxemburg geboren en woont en werkt in Rotterdam. Ze studeerde Fine Arts in Maastricht en heeft zich verder verdiept door het behalen van de titel Master of Sound aan de Artscience Interfaculteit van Den Haag, waar zij de Artscience Master prijs won. Nika maakt locatie specifieke geluidsinstallaties en kinetische sculpturen die feedbackloops en zelfdestructieve systemen onderzoeken. Voor IN TRANSIT  heeft ze SELF/HARMONIUM ontwikkeld, een experimentele installatie op het zaagvlak tussen productie/destructie.

IN TRANSIT  is een project om de brug te slaan tussen de experimentele hedendaagse kunst en het brede publiek. Het komende jaar zullen wij een programma realiseren op het station van Zwolle, op locatie Stationplein 25a. Het programma zal bestaan uit experimentele hedendaagse kunst waarbij we nationale en internationale kunstenaars uitnodigen om een interventie te plegen in onze ruimte op het station in Zwolle. We dagen de kunstenaar uit om vanuit hun eigen kunstpraktijk te reageren op de ruimte, de omgeving en de tijdsgeest en om het experiment aan te gaan door een werk te maken in onze locatie.

Op 31 maart zal de expositie om 16:30 feestelijk worden geopend. SELF/HARMONIUM is te bezichtigen op het station in Zwolle. De expositie is toegankelijk voor publiek op elke vrijdagmiddag van 13:00 tot 18:00.

NIKA SCHMITT

Geboren: 1992, Luxemburg
Atelier: Rotterdam
Website: www.schmittnika.com
Thesis:  Recurring phenomena, motion dynamics and perception of time

BEZOEK

L / N K heet u welkom bij IN TRANSIT op het station Zwolle. Het kunstwerk is dagelijks te zien vanaf het station. Wilt u het werk van dichtbij bekijken? IN TRANSIT is elke vrijdag van 13:00 tot 18:00 toegankelijk voor publiek.

PLAN UW BEZOEK

STEUN

Vindt u kritische reflectie en creativiteit ook van maatschappelijk belang? Steun dan één van onze programmalijnen en doneer aan een Expositie, Interventie of het Educatieve programma.

Steun LINK

EDUCATIE

Kunst bekijken is een moment voor reflectie. Graag nodigen we scholen en groepen uit om deel te nemen aan ons educatie programma, waarbij de kunst wordt besproken en we er daarna zelf mee aan de gang gaan.

Meer Info