Skip to main content

TOEGANG GRATIS

Je hebt toegang nodig tot het station, dmv je NS-pas, om bij IN TRANSIT op het perron te komen.

1 APRIL – 15 MEI
16 MEI ARTIST TALK
Open vrijdagen 13:00 – 18:00

NIKA SCHMITT (1992) is in Luxemburg geboren en woont en werkt in Rotterdam. Ze studeerde Fine Arts in Maastricht en heeft zich verder ontwikkeld door het behalen van de titel Master of Sound aan de Art Science Interfaculteit van Den Haag, waar zij de Art Science Master prijs won. Nika maakt locatie specifieke geluidsinstallaties en kinetische sculpturen die feedbackloops en zelfdestructieve systemen onderzoeken. Voor IN TRANSIT heeft ze SELF/HARMONIUM ontwikkeld, een experimentele installatie op het zaagvlak tussen productie/destructie.

IN TRANSIT is een project om de brug te slaan tussen de experimentele hedendaagse kunst en het brede publiek. Het komende jaar zullen wij een programma realiseren op het station van Zwolle, op locatie Stationplein 25a. Het programma zal bestaan uit experimentele hedendaagse kunst waarbij we nationale en internationale kunstenaars uitnodigen om een interventie te plegen in onze ruimte op het station in Zwolle. We dagen de kunstenaar uit om vanuit hun eigen kunstpraktijk te reageren op de ruimte, de omgeving en de tijdsgeest en om het experiment aan te gaan door een werk te maken in onze locatie.

Op 31 maart zal de expositie om 16:30 worden geopend. SELF/HARMONIUM is te bezichtigen op het station in Zwolle. De expositie is toegankelijk voor publiek op elke vrijdagmiddag van 13:00 tot 18:00.

NIKA SCHMITT

Geboren: 1992, Luxemburg
Atelier: Rotterdam
Website: www.schmittnika.com
Thesis:  Recurring phenomena, motion dynamics and perception of time

BEZOEK

L / N K heet u welkom bij IN TRANSIT op het station Zwolle. Het kunstwerk is dagelijks te zien vanaf het station. Wilt u het werk van dichtbij bekijken? IN TRANSIT is elke vrijdag van 13:00 tot 18:00 toegankelijk voor publiek.

PLAN UW BEZOEK

STEUN

Vindt u kritische reflectie en creativiteit ook van maatschappelijk belang? Steun dan één van onze programmalijnen en doneer aan een Expositie, Interventie of het Educatieve programma.

Steun LINK

EDUCATIE

Kunst bekijken is een moment voor reflectie. Graag nodigen we scholen en groepen uit om deel te nemen aan ons educatie programma, waarbij de kunst wordt besproken en we er daarna zelf mee aan de gang gaan.

Meer Info