Skip to main content

EXPOSITIE, PERFORMANCE & ARTIST TALK

8 JULI > 20 AUGUSTUS
8 juli Interventie & Workshop & Artist Talk

Mingus Janssen is een onderzoeker, schrijver en cultureel strateeg die onderzoek doet naar de representatie van meer-dan-mensen binnen hedendaagse (menselijke) samenlevingen. Daartoe heeft Mingus Mycelium Media opgericht, een uitgeverij die infiltreert en ingrijpt in bestaande gedrukte media (zoals kranten, tijdschriften en boeken), om daar meer-dan-menselijke perspectieven aan toe te voegen. Mycelium Media geeft onder meer de Non-Human Newspaper uit, een krant die zich in elk nummer richt op een bedreigd ecosysteem. Binnen de krant krijgen alle entiteiten die deel uitmaken van dit ecosysteem (fauna, flora en dergelijke) een stem door artikelen te schrijven vanuit hun perspectief en zo “hun” kant van het verhaal te laten zien. Naast het runnen van Mycelium Media heeft Mingus Janssen een politieke partij opgericht onder de naam “Ondergronds Socialisme”, die zich richt op de politieke vertegenwoordiging van de organismen en entiteiten die zich onder de grond a.k.a. ondergronds bevinden in plaats van er bovenop.  

In (een poging tot) representatie en het aannemen van meer-dan-menselijke perspectieven bouwt Mingus voort op de geschriften van Alexis Pauline Gumbs. In haar werk “Undrowned, Black Feminist Lessons from Marine Mammals” herdefinieert zij het proces van luisteren naar andere soorten door de introductie van het fenomeen “echolocatie”. Echolocatie is een vorm van luisteren naar en in relatie staan met de omgeving die zowel het uitzenden van signalen omvat, als het aandachtig luisteren naar hoe deze terugkeren naar hun bron (de zender). Zo wordt luisteren niet alleen een passieve handeling, maar kan het ook het uitzenden van signalen omvatten. Zo bezien is het schrijven vanuit en het weergeven van meer dan menselijke perspectieven een vorm van het uitzenden van signalen en dus onderdeel van het proces van luisteren “over de soorten heen”. 

Voor IN TRANSIT zal MINGUS een EXPOSITIE presenteren op het station. Voor het project MARKT : WAAG zal hij op 8 juli een INTERVENTIE plegen tijdens de zaterdagmarkt in de binnenstad. Aansluitend zal om 16:00 de OPENING met ARTIST TALK plaatsvinden over zijn creatieve proces, inspiratiebronnen en kunstpraktijk bij IN TRANSIT op station Zwolle.

Meer informatie over het MARKT : WAAG vind je hier.   

Expositie – 8 juli tot 30 augustus – IN TRANSIT station Zwolle
Interventie – 8 juli vanaf 10:00 tot 15:00 – in de binnenstad rond de zaterdagmarkt
Opening – 8 juli van 16:00 – 18:00 – Opening met Artist Talk bij IN TRANSIT station Zwolle. Toegang gratis
Workshop – 8 juli om 10:00 en 14:00 – de workshop “Andere Wereld” bij onze . hoofdlocatie, geef je op via www.l-i-n-k.nl klik hier voor meer informatie en aanmelding

MINGUS JANSSEN

Atelier: Rotterdam
Instagram: @mingus_janssen

WORKSHOP

Geef je op voor onze workshop ‘ANDERE WERELD’ tijdens de interventie op 8 juli. Kruip in de huid van de kunstenaar en onderzoek zijn werkwijzen en beweegredenen.

Geef je op!

BEZOEK

L / N K heet u welkom bij IN TRANSIT op het station Zwolle. Het kunstwerk is dagelijks te zien vanaf het station. Wilt u het werk van dichtbij bekijken? .

PLAN UW BEZOEK

ARTIST TALK

Op 8 juli organiseren we om 16:00 een artist talk met Mingus Janssen in onze hoofdlocatie. Hier kun je horen over de kunstenaar en is er ruimte voor discussie en je vragen. De toegang is gratis.

Kom Langs!