Skip to main content

EXPOSITIE, INTERVENTIE & ARTIST TALK 

Vergeet je NS-pas niet! Je hebt toegang nodig tot het station om bij IN TRANSIT op het perron te komen.

TE ZIEN VAN

19 MEI > 27 JUNI

Robert Roelink, geboren op 27 december 1973 in Goor, is een zelfverklaarde ‘kunstnomade’, die zich vanuit zijn camper manifesteert en streeft naar een vrij leven in nauwe verbondenheid met de natuur. Zijn werk omvat schilderijen, collages, sculpturen en locatie-specifieke installaties, en hij maakt vaak gebruik van hedendaagse materialen zoals huishoudelijk en afvalplastic, acryl en tape. Zijn thema’s zijn diepgaand en provocerend, vaak gericht op de milieuproblematiek ontstaan door menselijk handelen, de polarisatie van de democratie, de obsessie voor economische waarden en de opkomst van diverse revoluties.

Voor IN TRANSIT zal Robert een EXPOSITIE presenteren op het station. En voor het project MARKT : WAAG  zal Robert in juni een INTERVENTIE plegen tijdens de zaterdagmarkt in de binnenstad. Aansluitend zal er een ARTIST TALK plaatsvinden over zijn creatieve proces, inspiratiebronnen en kunstpraktijk in onze hoofdlocatie aan de Voorstraat 31. Meer informatie over het MARKT : WAAG vind je hier. 

IN TRANSIT is een project die de brug slaat tussen experimentele hedendaagse kunst en het brede publiek. Het komende jaar zullen wij een programma realiseren op het station van Zwolle, op locatie Stationplein 25a. Het programma zal bestaan uit experimentele hedendaagse kunst waarbij we nationaal en internationaal opererende kunstenaars uitnodigen om een interventie te plegen in onze ruimte op het station in Zwolle. We dagen de kunstenaar uit om vanuit hun eigen kunstpraktijk te reageren op de ruimte, de omgeving en de tijdsgeest en om het experiment aan te gaan door een werk te maken in onze locatie.

De expositie is te zien van 19 mei tot 27 juni 2023.

ROBERT ROELINK

Geboren: Goor
Atelier: NOMADISCH
Website: http://www.robertroelink.com/

ARTIST STATEMENT

De randen van onze samenleving zijn bereikt en de huidige politiek en haar stemmers lijken er geen richting aan kunnen geven. Kunstenaars, filosofen en wetenschappers zijn juist nu nodig om nieuwe wegen voor te leggen. Regeren uit angst of winstbejag is geen duurzame visie.

Zelf ben ik een kunstnomade en manifesteer me vanuit mijn camper. Ik sta met één been midden in de maatschappij en met het andere wil ik de mogelijkheid behouden om zo vrij als een vis in mijn habitat te leven; de natuur. Niet op de vlucht maar opzoek, altijd flexibel opzoek.

Mijn werken bestaan uit schilderijen, collages, beelden en installaties op locatie. Hedendaagse materialen als huishoud plastic, afval plastic, acryl en tape gebruik ik om mijn werken te maken. Thema’s als het milieu probleem door de menselijke invloeden, de polarisatie van de democratie, de hang naar het verheerlijken van economische waarden en de nieuwe verschillende revoluties, worden binnen mijn werken belicht.

Ik ben opzoek naar verschillende beelden die te maken hebben met een nieuwe verlichting van onze totaal mens-zijn. Ik probeer kunst te maken die de hedendaagse cultuur bloot legt. Deze thema’s zet ik tegenover de kracht van de natuur, die ons altijd zal overleven, opzoek naar nieuwe hoop.

– Robert Roelink –

STEUN

Vindt u kritische reflectie en creativiteit ook van maatschappelijk belang? Steun dan één van onze programmalijnen en doneer aan een Expositie, Interventie of het Educatieve programma.

Steun LINK

BEZOEK

L / N K heet u welkom bij IN TRANSIT op het station Zwolle. Het kunstwerk is dagelijks te zien vanaf het perron.

PLAN UW BEZOEK

EDUCATIE

Kunst bekijken is een moment voor reflectie. Graag nodigen we scholen en groepen uit om deel te nemen aan ons educatie programma, waarbij de kunst wordt besproken en we er daarna zelf mee aan de gang gaan.

Meer Info