Skip to main content

EXPOSITIE: BOUWEN, BOUWEN, BOUWEN…

21 AUGUSTUS -> 31 OKTOBER 2023
IN TRANSIT (perron Zwolle)

Dagen en nachten lang heeft hij zich onafgebroken bezig gehouden met het verzamelen van afvalhout om het te verwerken tot een non-product. De bezigheid doet denken aan de repeterende handelingen van dwangmatige personen. Maar het bevrijdende karakter ontstaat als we een ander licht over de zaak laten schijnen.

Vanaf 2011 is Rudy Simon bezig met een project dat inmiddels is uitgegroeid tot een installatie van 380 x 220 x 145 cm. Hij is er ooit mee begonnen als set voor een animatiefilm maar hij verloor zich in het bouwen aan het werk zelf. Tegelijkertijd deed hij allerlei andere dingen. Zodoende is modelbouwen een deel van zijn werk geworden, evenals tekenen, schilderen, beweging, animatie, film en spelen.

Deze werkwijze is typerend voor de kunstenaar die zich laat leiden door de dingen die zich voordoen tijdens het werk. Spelen zonder verwachting. Tijdens zijn werkperiode bij IN TRANSIT  zal Rudy Simon een EXPOSITIE presenteren en reageren op de omgeving. De expositie zal zich gedurende de presentatie-periode ontwikkelen en zal aan het einde worden afgesloten met een Artist Talk en finissage. (exacte datum volgt)

IN TRANSIT is dagelijks te bezichtiging op het perron in Zwolle. Neem je OV-pas mee en vergeet niet weer uit te checken.

L I N K organiseert bij elke expositie en Artist Talk voor het publiek om in contact te komen met de kunstenaar en zijn/haar kunstpraktijk en beweegredenen.

Artist Talk

L / N K heet u welkom bij IN TRANSIT op het station Zwolle. Het kunstwerk is dagelijks te zien vanaf het station. Wilt u het werk van dichtbij bekijken?

Bezoek

Bekijk onze workshops en geef je op om te ontdekken vanuit welke gedachtegangen en materialen de kunstenaars werken. We hebben een divers aanbod voor jong en oud.

Workshop