Skip to main content

EXPOSITIE: DOUBLE REPLACEMENT

17.9 -> 20.11.2023
11:00-17:00 wo t/m zo
toegang gratis
hoofdlocatie Voorstraat 31 Zwolle

DOUBLE REPLACEMENT 

Op zondag 17 september om 16.00 uur opent het gloednieuwe kunstplatform L I N K voor experimentele, hedendaagse beeldende kunst haar deuren én de allereerste expositie aan de Voorstraat 31 in Zwolle. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. De opening wordt ondersteund met de muziek van Meneer de Perifeer en een hapje en drankje. 

L I N K heeft voor deze expositie met de titel ‘DOUBLE REPLACEMENT’ beeldend kunstenaars Janina Frye (D) en Vince Donders (NL) uitgenodigd om te reageren op onze presentatieruimte door hiervoor nieuwe, ruimtelijke werken te creëren.

In de chemie verwijst double replacement naar een reactie waarbij de positieve en negatieve ionen van twee verbindingen van plaats wisselen om twee nieuwe verbindingen te vormen. Deze dynamiek van uitwisseling en transformatie vormt het conceptuele raamwerk voor de expositie ‘DOUBLE REPLACEMENT’.

Janina Frye onderzoekt de grenzen en verbindingen tussen het menselijk lichaam en de buitenwereld. Haar site-specifieke installatie zal een complex netwerk van associaties en contexten creëren, waarbij ze de fysieke en emotionele toestanden van het menselijk lichaam vertaalt naar materiële vormen. Frye’s werk daagt traditionele culturele dualismen uit en onderzoekt de invloed van mentale gezondheid en traumatische ervaringen op onze perceptie van onszelf in relatie tot een breder netwerk van menselijke en niet-menselijke actoren.

Vince Donders richt zich op de impact van de industriële sector op onze leefomgeving. Zijn nieuwste werk voor L I N K focust op de winning van lithium, een cruciaal mineraal voor onze moderne technologieën. Donders confronteert de toeschouwer met de esthetische aantrekkingskracht en destructieve gevolgen van industriële activiteiten, en nodigt hen uit om hun eigen oordeel te vormen over deze complexe kwesties.

Volg onze social media voor activiteiten rondom deze expositie.  

hoofdlocatie:   L I N K  /  Voorstraat 31  /  8011 MK  /  Zwolle 
expositie:   DOUBLE REPLACEMENT  /  Janina Frye  /  Vince Donders
periode:   17 september t/m 20 november 
openingstijden:   woensdag t/m zondag 11.00-17.00  / toegang gratis 

 

JANINA FRYE

VINCE DONDERS

JANINA FRYE

Janina Frye (1987, Duitsland) woont en werkt in Amsterdam. Ze behaalde haar BA of Visual Art en een Minor Art & Politics aan de AKV St. Joost in ’s-Hertogenbosch en haar MA of Sculpture aan The Royal College of Art London, UK. In haar sculpturen en installaties onderzoekt ze de relatie tussen het menselijk lichaam en zijn fysieke omgeving. Voor Frye is de menselijke huid geen grens, maar een interface met de buitenwereld. Haar werken bouwt ze op uit alledaagse voorwerpen, daarnaast maakt ze ook gebruik van mechanische en traditioneel sculpturale technieken.   

VINCE DONDERS

Vince Donders (1991, Nederland) behaalde zijn BA of Visual Art aan de AKV St. Joost in ’s Hertogenbosch en resideert momenteel aan de Rijksacademie in Amsterdam. Verval is een wederkerend thema in zijn werk. Hij bouwt grote installaties geïnspireerd op hedendaagse onderwerpen als vervuiling en klimaatverandering, en op de uitgestrekte structuren van onze industriële velden. Donders is geïnteresseerd in zowel de destructieve als de hoge esthetische waarde van de gevolgen van de industriële sector op onze leefomgeving.

Janina en Vince zullen gezamelijk een artist talk houden over hun drijfveren en kunstpraktijk. Wees welkom en stel je vragen direct aan de kunstenaar.  De exacte datum volgt nog. Wil je het niet missen? houd dan onze social media in de gaten.

ARTIST TALK

Plan je bezoek! we zijn elke woensdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 geopend. LINK bevindt zich onder de Peperbus in de binnenstad van Zwolle. Wil je met een groep komen neem dan even contact op. Toegang is gratis!

BEZOEK

Tijdens elke expositie organiseert LINK een uitgebreid educatief programma voor jong en oud. Klassen en groepen zijn van harte welkom om de werken te komen bespreken gevolgd door een aanvullende workshop om de werken en materialen beter te leren begrijpen.

EDUCATIE