EXPOSITIE: CHANCE CHANGE
17.12.2023 -> 3.3.2024
11:00-17:00 do t/m zo
toegang gratis
hoofdlocatie Voorstraat 31 Zwolle
CHANCE CHANGE
Op zondag 17 december om 16.00 uur opent L I N K – platform voor experimentele hedendaagse beeldende kunst de expositie CHANCE CHANGE aan de Voorstraat 31 in Zwolle.
Iedereen is dan van harte welkom en de toegang is gratis, dus kom genieten van een verrassende en inspirerende expositie, muziek en een hapje & drankje en de aanwezigheid van (een aantal van) de kunstenaars, wees welkom!!!
L I N K heeft voor deze expositie de beeldende kunstenaars Ian Skirvin, Margriet van Breevoort, Jonathan van Doornum, Leyla Aydoslu en Corine Zomer uitgenodigd om hun werk te presenteren. Deze kunstenaars onderzoeken in hun werk de positie van de mens in een steeds sneller veranderende wereld, en bieden een klankbord voor reflectie over wat we als mens belangrijk vinden.
Volg onze social media voor activiteiten rondom deze expositie.
hoofdlocatie: L I N K / Voorstraat 31 / 8011 MK / Zwolle
expositie: CHANCE CHANGE / Ian Skirvin / Margriet van Breevoort / Jonathan van Doornum / Leyla Aydoslu / Corine Zomer
periode: 17 december 2023 t/m 3 maart 2024
openingstijden: donderdag t/m zondag 11.00-17.00 / toegang gratis
Ian Skirvin
Sinds hij zich kan herinneren koestert Ian Skirvin (1991) een fascinatie voor het onthullen van verborgen plekken, of deze zich nu manifesteren in de fysieke wereld of zich nestelen in de krochten van de geest. Met behulp van een breed arsenaal aan mediums ontvouwt zich een reis om de toeschouwer onder te dompelen in zijn binnenwereld. Vaak vloeien deze creaties samen in uitgebreide installaties of scenografieën, met als doel het publiek een onderdeel te laten worden van het uiteindelijke werk.
Sculpturale technieken zoals het vervaardigen van keramische sculpturen, het gebruik van 3D-modellering en -printen, de toepassing van analoge synthesizers voor het creëren van soundscapes en gebruik van zowel organische als industriële materialen, construeert Skirvin een wereld die kijkers uitnodigt om na te denken over hun onderlinge verbondenheid met de omgeving en de invloed die wij als geheel op deze omgeving uitoefenen.
Margriet van Breevoort
Margriet van Breevoort focust op de interactie tussen technologie en menselijkheid. Haar werken, vaak installaties, nodigen de toeschouwer uit om na te denken over de invloed van technologie op ons dagelijks leven. In een tijdperk van AI en genetische modificatie biedt haar werk een noodzakelijk platform voor discussie over ethische en morele implicaties.
Jonathan van Doornum
Jonathan van Doornum (1987) heeft deelgenomen aan diverse artist-in-residenceprogramma’s in Europa, waaronder de Rijksakademie Amsterdam en Wiels Brussel. Hij is een beeldend kunstenaar die een uitgesproken beeldtaal hanteert. Zijn sculpturen, installaties en tekeningen reflecteren op een snel veranderende maatschappij. De poëtische sculpturen en installaties van Van Doornum bevatten vaak suggesties van interactie of hints naar uitgevoerde handelingen. Hiermee lijken ze te resoneren met een samenleving die voortdurend onderhevig is aan verandering. Zijn voornaamste interesse ligt in het onderzoeken van de onderlinge verbondenheid tussen mensen en de manieren waarop deze tot stand komt. De objecten, technieken en gewoonten die hierbij van betekenis zijn, worden veelvuldig in zijn werk geïntegreerd. Hiermee weeft hij een complex netwerk van oneindige vormen en ideeën.
Leyla Aydoslu
Leyla Aydoslu (1987) woont en werkt in Gent. Ze studeerde schilderkunst aan het KASK en volgde daarnaast een opleiding aan het HISK in Gent. Het werk van Aydoslu is vaak een deconstructie van architectonische elementen, aangepast aan de schaal van het menselijk lichaam en aan de ruimte waarin het werk wordt getoond.
De kunstenaar zoekt in het straatbeeld naar objecten die mogelijk interessant kunnen zijn, vaak overblijfselen van bouwmaterialen, die ze vervolgens experimenteel omzet in constructies en sculpturale installaties die zowel robuust als elegant kunnen zijn. Met respect voor de eigenschappen van het materiaal zoekt ze tijdens het creatieve proces naar manieren om de verschillende elementen met elkaar te verbinden tot het punt waarop een gevoel van spanning ontstaat.
De mal en de cast – de negatieve en de positieve ruimte – komen veelvuldig terug in haar oeuvre. De werken hebben een directheid en urgentie die niet gebaseerd is op een theoretisch of conceptueel discours.
Corine Zomer
Het werk van Zomer laat zich lezen als (het resultaat van) een natuurverschijnsel. De beginvoorwaarden om dit werk te laten ontstaan, het draaiende rad en de vloeibare was, worden door Zomer gearrangeerd om vervolgens de middelpuntvliedende kracht en de neervallende was het werk te laten doen. Er wordt richting gegeven aan iets wat een enorme chaos zou kúnnen zijn of worden. Hieraan kunnen verschillende betekenissen worden ontleend. Bijvoorbeeld de balans tussen wat er op je afkomt en de keuzes die je hierin maakt, een verwijzing naar de oerchaos en nog veel meer. Een betekenis erin zien hóeft overigens niet. Het werk biedt genoeg om het enkel te ervaren; zoals je de wind ervaart of de golven van de zee.
Ook deze expositie zal er een artist talk worden gehouden over de drijfveren en kunstpraktijk van de kunstenaars. Wees welkom en stel je vragen direct aan de kunstenaar. De exacte datum volgt nog. Wil je het niet missen? houd dan onze social media in de gaten.
Plan je bezoek! we zijn elke donderdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 geopend. LINK bevindt zich onder de Peperbus in de binnenstad van Zwolle. Wil je met een groep komen neem dan even contact op. Toegang is gratis!
Tijdens elke expositie organiseert LINK een uitgebreid educatief programma voor jong en oud. Klassen en groepen zijn van harte welkom om de werken te komen bespreken gevolgd door een aanvullende workshop om de werken en materialen beter te leren begrijpen.