Skip to main content

WORKSHOPS – MYCELIUM MEDIA – 8 JULI

Zaterdag 8 juli organiseert LINK twee workshops voor jong en oud op onze hoofdlocatie aan de Voorstraat 31. in de ochtend voor jonge kinderen van 5-10 jaar en in de middag voor deelnemers vanaf 10 jaar. Creëer een Andere Wereld, geïnspireerd op de  performance en expositie ‘Mycelium Media’ van Mingus Janssen. In onze workshopruimte zijn alle middelen en docenten aanwezig om in 1,5 uur een verbluffend resultaat neer te zetten!

Geef je op via whatsapp/bellen 06-47002850 of mail naar info@l-i-n-k.nl en geef aan welke workshop je graag volgt.

Zaterdag 8 juli:

10:00 – 11:30 – Bijzondere Werelden gericht op de leeftijd 5-10
14.00 – 15:30 – Andere Werelden gericht op de leeftijd 10-100+

De workshop wordt gegeven door twee docenten.

Kosten: € 10,- p.p.

Elk blok biedt plek aan 20 personen, dus wees er snel bij, tot dan,
Team LINK

Bijzondere werelden

Datum en tijd: 8 juli van 10.00 tot 11.30
Leeftijd: 5 t/m 10
Aantal deelnemers: 20

Kom kijken naar de papieren wereld van Mingus Janssen en bedenk en maak je eigen fantastische Bijzondere Wereld! 

 Waarom maakt de kunstenaar Mingus Janssen een kantoor van uitgeknipte stukken kranten en boeken? En wat doet hij op straat in zijn pak van uitgesneden papieren bladeren?  

Tijdens de Workshop “Bijzondere Werelden” kijken we bij de performance van Mingus Janssen op de markt in Zwolle. Ook gaan we onderzoeken hoe en waarom hij zijn bijzondere kunstinstallatie Mycelium Media heeft gemaakt.  

Is er iets waar jij vaak aan denkt? Bijvoorbeeld voetbal, gamen of juist katten of roze. Als jij daarmee de wereld mocht maken, hoe zou de wereld er uit zien? Een voetbalwereld, een alleen maar gamen wereld, een kattenwereld of een roze wereld!!!! 

Kom jouw Bijzondere Wereld maken met leuke materialen!  

Met Mycelium Media onderzoekt Mingus Janssen hoe hij ook een stem kan geven aan leven dat niet menselijk is. Dus dieren, planten of gewoon cellen. Hij maakt speciaal een krant voor leefgebieden en leven dat met uitsterven bedreigd wordt. En hij heeft nog veel meer bedacht. Je ontdekt dit allemaal tijdens de workshop. Wat je maakt mag je mee naar huis nemen!

 

Andere werelden

Datum en tijd: 8 juli van 14.00 tot 15.30
Leeftijd: 10 t/m 100
Aantal deelnemers: 20

Laat je inspireren door de Non-Human Society van Mingus Janssen en ontwerp je eigen wereld!

Tijdens de Workshop “Andere Werelden” bezoeken we de performance van Mingus Janssen en onderzoeken we zijn kunstinstallatie Mycelium Media. We denken na over wat onze eigen fascinatie is, wat houd je bezig? Aan de hand van jouw eigen thema ontwerp en bouw je jouw eigen “Andere Wereld”, met inspirerende materialen.

Met Mycelium Media onderzoekt Mingus Janssen hoe hij meer-dan-mensen binnen hedendaagse menselijke samenlevingen kan representeren. Hij creëert een eigen wereld door te infiltreren en in te grijpen in bestaande kranten, tijdschriften en boeken, om hier meer-dan-menselijke perspectieven aan toe te voegen. Daarnaast geeft hij een Non Human Newspaper uit voor bedreigde ecosystemen en onlangs richtte hij de politieke partij “Ondergronds Socialisme” op om het leven onder de grond te vertegenwoordigen.

Mingus Janssen creëert met bedrukt papier een wereld rondom media en niet-menselijk leven.

Tijdens de workshop komen nog meer hedendaagse kunstenaars aan bod met hun “Andere Werelden”, die duister en onheilspellend zijn, of juist vrolijk en hoopvol.

Geef je op via whatsapp/bellen 06-47002850 of mail naar info@l-i-n-k.nl en geef aan welke workshop je graag volgt en met hoeveel mensen.